ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ. ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΑΣ - García-Amorós, Maila (Byzantion Nea Hellás, 2019)
Ο στόχος αυτής της εργασίας είναι να προσφέρουμε μία μικρή προσωπογραφία μίας από τις πρωτεργάτριες της φεμινιστικής κίνησης στην Ελλάδα, της Άννας Παπαδημητρίου. Προσφέρουμε εδώ όσες πληροφορίες καταφέραμε να αποκτήσουμε για τη ζωή της και την κοινωνική της δράση στην υπηρεσία του αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και των ανηλίκων. Παραθέτουμε επίσης το άρθρο της με τίτλο «Εντυπώσεις από το συνέδριο της Χριστιανίας», με μία σύντομη προσέγγιση στο μεσοπολεμικό φεμινιστικό κινήμα στην Ελλάδα και στο περιοδικό Ελληνίς, όπου δημοσιεύτηκε το άρθρο.